Ce este tehnica half tuck?

A-ti baga camasa in pantaloni obisnuia sa fie un lucru simplu. Ei bine, de ceva timp moda a complicat si aceasta actiune aparent simplista.

Asa a aparut o tehnica stilistica denumita „half tuck”. Ce presupune asta? A-ti baga camasa in pantaloni, cu stil, astfel incat sa para ca nu a fost nimic gandit sau studiat, dar efectul sa fie cool, sexy si wow.

Acest trend a aparut cam prin anul 2013 si poate fi intalnit inca pe marile podiumuri sub foarte multe feluri. De la camasi simple bagate pe jumatate in pantaloni, pana la hanorace sau pulovere bagate in fuste.

In linii mari, aceasta tehnica presupune sa introduci doar partea din fata a camasii/bluzei in pantaloni/fusta. Efectul trebuie sa para neglijent,  ca si cum timpul nu ti-a permis un look mai elaborat, dar totusi… arati perfect. Nu conteaza ca poate ai petrecut 25 minute ca sa ai acel rezultat.

Principalele avantaje ale „half tucking-ului” ar fi ca poti parea mai slaba si mai inalta.

Cum se face?

  • alege o pereche de jeansi si o camasa cu dungi, foloseste-te de half tucking ca sa creezi iluzia unor picioare mai lungi prin vizibilitatea pe care o dai pantalonului din talie pana la glezne.
  • alege o fusta plisata cu un pulover cu decolteu in V si o pereche de pantofi sport.
  • combinatia mea favorita pentru toamna care bate la usa, pantaloni din piele cu talie inalta, curea si pulover.
  • alege o fusta din piele scurta, un hanorac scurt si introdu o mica parte atat cat sa se vada betelia fustei.
  • tehnica nu poate fi folosita pentru tricouri foarte lungi, bluze cu peplum, camasi cu tivuri foarte pronuntate.
  • puteti in schimb folosi orice tricou, camasa, pulover, intinzand foarte bine materialul si introducandu-l 2-3 cm in pantaloni sau fusta.

Ce trebuie sa stiti, tehnica half tucking poate fi folosita si de catre barbati si de catre femei! Iar daca aveti chef de shopping, puteti sa va luati inspiratia din magazinele care se gasesc exclusiv în AFI Ploiesti! Smyk, Bigotti, US Polo, Musette, Nissa, Cropp si Pandora. Spor la cumparaturi!