Sute de copii au sarbatorit Ziua Mediului impreuna cu Baterel la AFI Ploiesti

AFI Ploiesti a devenit primul centru comercial din Romania care a implementat un sistem de colectare selectiva a deseurilor de baterii si acumulatori si a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Cu ocazia Zilei Mediului, AFI Ploiesti si Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) au organizat un eveniment dedicat copiilor cu scopul de a ii invata principiile de baza ale colectarii si reciclarii deseurilor, promovand astfel recipientele speciale amplasate in trei zone intens circulate din cadrul centrului comercial.

Sute de copii insotiti de parinti sau bunici s-au intrecut in concursuri educative organizate special pentru ei la finalul carora au fost recompensati cu premii atractive: trotinete, lego, carti de desenat, puzzle-uri, dar si jucarii yo-yo, tricouri si cutii speciale in care pot depozita temporar bateriile consumate acasa.

Pe parcursul celor 8 ore de maraton de distractie, cei mici au desenat, au participat la concursuri de colectare corecta a deseurilor, la ateliere de reciclare creativa si competitii de tip treasure hunt, au intonat imnul micilor ecologisti ,,Baterel salveaza, recicleaza si te premiaza” si au pozat pentru celebrul caricaturist Adrian Bighei.  Cea mai mare atractie a zilei a fost insa mascota campaniei ,,Baterel si Lumea Non-E”, cu care micii ecologisti au avut ocazia sa faca cunostinta, sa se imprieteneasca si sa se fotografieze.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes in randul participantilor, care au inteles la finalul zilei ca oricine poate fi un erou care protejeaza natura si mediul inconjurator daca stie sa colecteze selectiv si sa recicleze deseurile.  

„Prin fiecare activitate in care ne implicam, ne dorim sa fim un exemplu pentru comunitatea din care facem parte. Pentru noi, prezentul si viitorul sunt foarte importante si depind în totalitate de grija pe care o avem fata de mediul inconjurator. De aceea, colaborarea cu asociatiile specializate in protejarea mediului este o initiativa fireasca in strategia de responsabilitate sociala a AFI Ploiesti. Le multumim si ne bucuram sa lucram impreuna la educarea publicului cu privire la protejarea mediului si la crearea unui viitor sustenabil pentru noi toti”, a declarat Iulia Borsan, Corporate Marketing Manager, AFI EUROPE.

 

,,Anul acesta am dorit sa marcam Ziua Mediului printr-un eveniment dedicat copiilor  intrucat ei sunt cei mai receptivi la mesajele noastre si, in entuziasmul specific celor ce cred in povesti cu eroi, isi pot convinge parintii, prietenii si apropiatii de necesitatea acestui gest pana la urma, foarte simplu, acela de a nu mai arunca deseurile la gunoi si a le preda in centrele special amenajate. Din aceasta perspectiva, apreciem foarte tare initiativa AFI Ploiesti si speram ca si alte centre comerciale vor imprumuta exemplul, intelegand ca prin prisma traficului intens de clienti care viziteaza des mall-ul, fiind de cele mai multe ori o destinatie pentru petrecerea timpului liber, trebuie sa isi asume si un rol de educare, respectand astfel atat mediul inconjurator, cat si sanatatea oamenilor”, a declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ.

Activitatile la care au participat peste 300 de copii, fac parte din campania ,,Baterel si Lumea Non-E”, un proiect interactiv, cu succes la nivel national atat in randul elevilor, cat si al cadrelor didactice si parintilor. Participantii beneficiaza de o platforma unica in Romania, www.magazinbaterel.ro, un magazin online care foloseste un sistem de plata prin puncte, astfel ca toti concurentii au posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de rechizite.

Sute de copii au sarbatorit Ziua Mediului impreuna cu Baterel la AFI Ploiesti