Filme de vazut in urmatoarea perioada, pentru toata familia!

1. Dumbo/ 2019/ Aventura/ Familie/ Fantezie

O poveste cu un elefant simpatic nu are cum sa fie decat interesanta! Holt Farrier, un veteran de razboi si fost star al circului, se intoarce de la razboi si atunci cand se intoarce, nimic din viata sa de dinainte nu mai exista. Proprietarul circului, Max Medici, ii invita pe Holt si pe copiii sai, Milly si Joe, sa aiba grija de un elefant nou-nascut ale carui urechi supradimensionate il fac obiectul ridiculizarii intr-un circ deja zbuciumat. Natura tine cu cei mai putini norocosi, iar Dumbo nu face exceptie, asa ca in ciuda urechilor, el…poate zbura, iar calitatea aceasta incredibila relanseaza circul intr-o maniera incredibila!

 

2. La Vita e Bella/ 1997/ Comedie/ Drama

Desi tragicomedie, reprezinta unul dintre cele mai frumoase filme din istoria cinematografiei mondiale. Regizat de Roberto Benigni, care interpreteaza si rolul principal: Guido Orefice, un evreu italian, isi foloseste imaginatia pentru a-si proteja copilul de ororile care au loc in lagarele naziste prin care trec.

Filmul a fost un succes, Benigni castigand Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in 1999, precum si premiile Oscar pentru Cea mai buna coloana sonora si Cel mai bun film strain.

O adevarata lectie despre iubirea de copil si puterea nemarginata pe care o capata parintele atunci cand este pus intr-o situatie extrema si trebuie sa-i usureze viata copilului sau, cum altfel, decat tesand o poveste frumoasa in jurul realitatii crude!

 

 3. Joker/2019/ Thriller

A fost pe buzele tuturor de la aparitia sa in 2019! Intrigant, infiorator, dar cu siguranta captivant! Pelicula produsa de Martin Scorsese, despre care se spune ca e inspirat de pelicule precum “King of Comedy” sau “Taxi Driver”, isi concentreaza actiunea originala si nemaivazuta pana acum pe marile ecrane in jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC Comics. Cu o viziune ampla si complexa, Phillips exploreaza traiectoria lui Arthur Fleck, interpretat de Phoenix, un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibila, care nu poate fi inclus in niciun stereotip. Ce se obtine este un studiu de personaj dispretuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci si o poveste fascinanta.

 

 4. The Shack/ Baraca/ 2017/ Drama/ Fantastic (recenzie)

Am vazut acest film in urma cu o luna si mi-am amintit de el acum, fix in perioada aceasta de grea incercare prin care omenirea trece. Exact acum, cand oamenii isi intorc privirea catre Dumnezeu si catre lucrurile simple din viata lor, lucruri care pareau ca li se cuvin si care nu cantareau foarte mult in fata provocarilor cotidine, caci ele reprezentau doar o anosta normalitate.

“Baraca” nu e un film confortabil sau usor de vazut. Eu l-am vazut in cateva reprize, dar e un film atat de bine construit in jurul psihicului uman, devenit fragil in urma marilor drame personale, incat merita cu prisosinta toate sentimentele de revolta si neputinta care te incearca de-a lungul acestei calatorii spirituale a unui tata. E despre frustrari inimaginabile. E dureros. Si totusi din durere se nasc cele mai profunde sentimente, cele mai nobile, as putea spune: Iertarea. In “Baraca”, iertarea  e dusa la cel mai inalt nivel, caci ea depaseste drama personala.

Dupa ce isi pierde una dintre fiice, Mack Phillips se afunda intr-o depresie profunda, si ca orice muritor incepe sa isi puna la indoială convingerile sale religioase si implicit pe Dumnezeu. Actiunea se desfasoara in jurul unei scrisori misterioase in care este indemnat sa mearga la o baraca abandonata. Desi plin de indoieli, acesta realizeaza ca oricum nu mai are nimic de pierdut in ciuda faptului ca sotia si ceilalti 2 copii aveau nevoie de ei, mai mult ca oricand. In calatoria sa, Mack descopera adevaruri cu ajutorul unui trio simpatic si plin de intelepciune. Un Dumnezeu “de culoare” il ajuta sa-si redescopere sinele si ii reda dorinta de a trai prin iertare.

 

 5. AFTER/ Dupa ce ne-am cunoscut/ Dragoste/ 2019

Un film bazat pe bestseller-ul omonim scris de Anna Todd. Ce se intampla cand o tanara model, studenta eminenta, fiica responsabila, iubita fidela…se indragosteste de un barbat cu un secret intunecat?

O poveste clasica intr-o oarecare masura, in care fata cuminte crescuta cu norme clare, cu un viitor bine trasat, ajunge la facultate si nimereste in camera cu o fata cu un caracter opus. Puterea anturajului aduce la pachet invitatia de a experimenta si altfel de viata, de a frecventa locuri diferite si bineinteles, de a cunoaste alt tip de oameni decat cei cu care tanara era obisnuita. Asa ajunge Tessa sa il cunoasca pe Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin), un tanar istet si misterios, cel care ii da viata peste cap, o face sa-si reconsidere propria persoana. O banala invitatie venita de la Hardin, intr-un loc incredibil de frumos, scoate la suprafata o serie de vulnerabilitati si dorinte nebanuite ale Tessei.

 

Vizionare placuta!

Cu drag,

Loredana

Filme de vazut in urmatoarea perioada, pentru toata familia!