De ce sa faci parte dintr-un club de networking feminin

Zilele acestea imi aminteam de workshopul pe care l-am organziat anul trecut la AFI Ploiesti, Femeia intre familie si cariera. Mi-am amintit odata cu asta despre discutiile pe care le-am purtat constant la evenimentul nostru traditional, de networking feminin din AFI Ploiesti, Cappuccino cu povesti, dar si la discutiile purtate cu doamnele la atelierele lunare pentru copii, organizate in mall. Toate trasmiteau o mare nevoie. Nevoia de a se dezvolta si de a experimenta tot felul de lucruri noi. Azi continuam seria de interviuri cu Alexandra Badita care ne va vorbi despre importanta apartenentei la o comunitate de business feminin. Cu siguranta, cand ne vom intoarce cu totul la normalitate ne vom regasi din nou la evenimente care sa ne aduca plus valoare.

 

L.C.:  Spune-mi mai intai de cand esti membra intr-o comunitate de business? Ce te-a determinat sa iei aceasta decizie?

A.B.: Cand locuiam in Londra, mergeam des la evenimente de networking, dar atunci cand am ajuns la un mic-dejun la un asemenea club de networking, mi-a placut energia si mi-au placut conversatiile din care se legau colaborari, dar mai ales faptul ca fiecare membru iesea pe scena sa se prezinte si mi-am zis “Si eu vreau sa imi spun povestea pe acea scena”. Se intampla in ianuarie 2018.

 

L.C.: Ce este un club de networking feminin?

A.B.: Este un spatiu in care participantele se simt in siguranta sa vorbeasca despre business si despre viata personala, sa isi spuna castigurile, dar si sa ceara sprijin atunci cand au nevoie, este un spatiu unde ne imprietenim si facem business, suntem si vulnerabile si puternice.

 

L.C.: De ce ar trebui sa facem parte dintr-o asemenea comunitate de business?

A.B.: O comunitate de business iti da sentimentul de apartenenta, de a putea sa adresezi o intrebare pe care o ai catre un grup care te cunoaste si de la care stii ca vei primi recomandari valoroase. Atunci cand vorbim de un club international, deja potentialul de a creste un business la nivel global si de a lega parteneriate este inzecit.

 

L.C.: Ce schimbari ai simtit in atitudinea/abordarea doamnelor dupa ce au “aderat” la evenimentele comunitatii de business feminin pe care o reprezinti?

A.B.: Pentru multe dintre participantele acestor tipuri de evenimente, este prima data cand vorbesc pe scena, cand iau un microfon si se prezinta in fata unui public. Dar caldura primita de la celelalte membre le ajuta sa treaca peste emotii. Iar de la luna la luna, am vazut miracole, felul in care femeile se transforma atunci cand incep sa aiba incredere in ele si sa paseasca hotarate pe scena. Nu degeaba, deviza comunitatii din care eu fac parte este “Daca vrei sa dai putere unei femei, ofera-i un microfon”.

 

L.C.: Ce fel de oprtunitati pot aparea in cadrul acestor intruniri? Cum v-ati adaptat cu evenimentele in aceasta perioada?

A.B.: Oportunitatile apar de la cumpararea unui produs de la o alta membra, pana la parteneriate si am avut chiar cazuri in care in comunitatea internationala s-au gasit investitori straini pentru proiecte locale.  In aceasta perioada, am mutat intalnirile de networking in mediul virtual. Avantajul a fost ca evenimentele au reunit membre din toate tarile, intarind spiritul comunitatii globale. Ne-am dat seama ca toata lumea trece prin aceleasi provocari, iar rezultatele din colaborari care s-au legat dincolo de granitele geografice au fost foarte bune, motiv pentru care vom continua aceste intalniri in online.

 

 

 

 

 

De ce sa faci parte dintr-un club de networking feminin