AFI Ploiești găzduiește faza locală a competiției 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2018

Cei mai buni jucători de baschet 3×3 își dau întâlnire la AFI Ploiești pentru a concura în cadrul evenimentului Ploiești Streetball, turneu care face parte din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Street.

Ploiești, 26 iulie 2018: În perioada 28 – 29 iulie, AFI Ploiești va găzdui primul eveniment de baschet 3×3 al verii! 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2018 este un circuit național de baschet, la care pasionații de toate vârstele ai acestui sport urban au ocazia să se înscrie pentru a acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking. În plus, punctele acumulate de jucătorii români în cadrul acestei competiții se vor contabiliza și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni.

Turneul 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2018 se va desfășura în parcarea centrului comercial AFI Ploiești și este inclus în calendarul FIBA 3×3. La această competiție pot participa de la cei mai mici baschetbaliști, care intră în categoriile Baby (sub 10 ani) și Mini (sub 12 ani), până la seniorii de plus 35 de ani. Evenimentul Ploiești Streetball este organizat de AFI Ploiești, în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținut de World Class, TUI Travel Center și cora Ploiesti.

“Baschetul trei la trei este tot mai popular, a intrat chiar pe lista sporturilor olimpice și tocmai de aceea ne bucurăm să le oferim clienților noștri posibilitatea de a participa la o astfel de competiție. Le mulțumim partenerilor locali care ne-au susținut în organizarea acestui proiect și alături de care am pregătit surprize pentru cei care au răspuns provocării de a intra în joc. a declarat Iulia Borșan, Corporate Marketing Director AFI Europe.

Din anul 2017 competițiile 3×3 au fost incluse pe lista disciplinelor olimpice, astfel că în 2020 se vor juca în premieră la Jocurile Olimpice din Tokyo. România are în palmares un titlu european la masculin, cucerit în anul 2014 și medalii de argint la feminin, performanță obținută în 2016. De asemenea, țara noastră se află în top 10 la nivel mondial în clasamentul pe națiuni FIBA 3×3.

 

Mai multe detalii despre competiție puteți găsi pe www.afi-ploiești.ro sau pe pagina de Facebook AFI Ploiești.

 

 

 

AFI Ploiești găzduiește faza locală a competiției 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2018