Home Design sau Ce bine e acasa!

Ne concetram mult pe haine si pe starile pe care ni le ofera acestea, dar sa nu uitam de cuibul nostru de acasa.

Cat de important este sa avem un refugiu  doar al nostru, in care sa ne regasim atunci cand suntem epuizati de puteri? Extrem de important, as zice eu!

Nu stiu cum sunteti voi, dar personal sunt ahtiata dupa frumusetea spatiului meu, frumusete raportata la propriile standarde, nu la cele impuse de trendurile din domeniu.

Si mai am o pasiune (care tinde spre a fi obsesiva) pentru flori si tot ce inseamna piese de decor cu motive florale.

Doar daca arunc o privire in jurul meu, imi vad pe masa din living fata de masa de un roz pal, cu bordura dantelata, pe care troneaza la capete cate un trandafir rosu, aproximativ acelasi tablou desfasurandu-se si pe cuvertura de pe canapea.

Pe hol am expus un tablou vintage – o vaza cu 5 lalele pictate in ulei acum multi, multi ani.

Bucataria se bucura si ea de momentele ei inflorate prin manerele mobilei pe care sunt desenate floricele cu frunze subtiri de un verde deschis, iar prosoapele de bucatarie…prosoapele sunt adevarate opere de arta pentru mine, cu flori, broderii sau ciucuri, ele iti dau o stare speciala doar daca le privesti!
Dormitorul este campionul in lupta floristica care se da in apartamentul nostru. Draperiile, lenjeriile de pat, noptiera vintage cu flori pictate sau cele 2 vaze de flori omniprezente, pe noptiera sau la oglinda.

Conform arh. Irina Patasanu, nu exista metode universal valabile atunci cand vine vorba de creerea spatiului perfect, insa exista  trucuri care pot fi aplicate pentru amenajarea corecta a unui spatiu.

Fiecare casa are identitatea sa, calitatile spatiului disponibil trebuie accentuate si valorificate, defectele  trebuie mascate, iar rezultatul final sa fie unul individual, personalizat si original. Cumva, spatiul în care locuim este oglinda noastra, el preia personalitatea noastra si se mulează pe nevoile noastre.

“Pentru ca amenajarea casei tale sa nu te plictiseasca in timp, eu recomand alegerea culorilor de bază, neutre intr-o amenajare, lasand doar accentele cromatice sa fie dictate de culorile de sezon”.

In continuare ne putem baza pe culorile mate, accentele puternice de culori valorificate prin alaturarea de grafisme in tonuri mai slabe, se poarta suprapunerile de texturi si materiale, patternuri diferite, mix&match. Daca ne dorim o amenajare in tonurile aceleiasi culori, putem evidentia amenajarea prin linii grafice sii geometrii accentuate.“ Irina Patasanu, architect & designer interior.

Nu este un secret, ca a doua mea casa este magazinul English Home din AFI Ploiesti. Daca nu-l cunoasteti, va invit cu mare drag sa mergeti acolo. Exista promotii mai tot timpul si, nu va speriati, nu trebuie sa va cumparati doar piese infloarte, exista si variantele clasice, albe sau nude.

Bucataria, livingul, dormitorul sau baia, pot avea parte de un refresh primavaratic cu o vizita la English Home din AFI Ploiesti!