Cele mai cool accesorii ale verii

Cred foarte mult in accesorii, de orice tip.
Iubesc cerceii, colierele, brosele si orice accesoriu care are darul de a-ti impodobi aparitia. Inca din antichitate, femeile foloseau bijuterii „rupte” din natura pentru a capata un look pretios. Bijuterii realizate din pietre, scoici, oase si flori! La inceputuri, aceste bijuterii erau purtate pentru protectia impotriva unor pericole, dar si ca o subliniere a statutului. Daca in Europa medievala ierarhia sociala se recunostea in functie de bijuteriile purate (nobilimea purta aur, argint si pietre pretioase), iar clasele inferioare purtau metale de baza, cum ar fi cuprul sau cositorul, mai tarziu lucrurile au inceput sa se schimbe. Coco Chanel a fost cea care a introdus la rang de moda bijuteriile realizate din materiale ieftine, promovand ideea conform careia „este dezgustator sa mergi cu cateva milioane atarnate la gat doar pentru ca esti bogat”. Coco Chanel obisnuia sa poarte bijuterii veritabile, perle naturale, dar impreună cu cele din materiale semi-pretioase, sustinand ca o femeie valoreaza mai mult decat pretul hainelor si accesoriilor sale.

Regula in ceea ce priveste accesorizarea proprie este destul de simpla, adica dimensiunile cerceilor sau colierelor pe care le porti trebuie sa fie raportate la marimea corpului tau, astfel incat daca esti miniona, cu siguranta nu poti opta pentru cercei statement, imensi, pentru ca se vor vedea doar cerceii, nu si tu!

Daca ai, insa, un gat lung, o constitutie robusta, cu siguranta ca e recomandat sa optezi pentru bijuterii cat mai vizibile, care vor aduce echilibru corpului tau.

Partea buna este ca accesoriile ne pot scoate din anonimat, ele fiind adevarate comori pentru tinutele uni, spre exemplu! Astfel ca o tinuta all black sau all white accesorizata corect are toate sansele sa fie wow.

Vara, mai mult ca oricand, ne putem rasfata cu tot felul de accesorii, din toate materialele, de toate culorile. La putere si sezonul acesta, materialele transparente, plasticul, ciucurii colorati, cerceii batuti cu tot felul de pietre care mai de care mai colorate, fulgii si accesoriile din piele intoarsa. AFI Ploiesti este o oaza in ceea ce priveste accesoriile astfel ca v-am pregatit in acest articol o multime de accesorii in trend, accesorii pe care le gasiti in magazinele MELI MELO PARIS si PARFOIS!