Moda sustenabila, trend sau realitate?

Moda sustenabila, trend sau realitate?

Auzim din ce in ce mai des aceasta sintagma – „moda sustenabila” – si ne intrebam daca este doar un trend sau este un lucru de care avem cu adevarat nevoie. Industria de fashion este a doua cea mai poluanta industrie din lume, dupa industria petrolului, asa ca, era previzibil ca urmatorul pas natural sa fie acesta. Brandurile sa depuna eforturi pentru a diminuna efectele poluarii printr-o urmarire complexa a intregului proces de productie a hainelor, de la design, alegerea materialelor, forta de munca si bineinteles durabilitate.

Este foarte important sa intelegem ca si noi putem actiona individual pentru a fi mai solidari cu mediul! Cum? Recicland!
Este mai simplu decat credeti! In primul rand, obisnuiti-va ca macar de doua ori pe an sa faceti curat in dulap. Selectati lucrurile care pot fi inca folosite, iar daca nu aveti cunostinte carora sa le donati, puteti foarte simplu sa mergeti intr-unul dintre punctele de colectare a hainelor! In AFI Ploiesti, magazinul H&M (unul dintre cele mai cunoscute branduri in ceea ce priveste politica sa eco), are acest serviciu de colectare a hainelor! Hainele colectate sunt selectate si apoi directionate astfel:

  1. Repurtare – hainele care pot fi purtate sunt comercializate in magazine H&H din toata lumea.
  2. Reutilizare – articolele care nu mai pot fi purtate sunt transformate in alte produse (ex.: lavete).
  3. Reciclare – textilele primesc o noua sansa, fiind folosite la fabricarea altor produse (ex.: materiale de protectie/izolatie in industria auto).

Sa fim in pas cu moda, dar sa nu neglijam mediul inconjurator!