Ce este layering-ul?

Layering-ul nu este o noutate stilistica, a aparut prin anul 2014 si pare sa castige tot mai mult teren pe zi ce trece. In romaneste acest layering s-ar traduce prin „ai pus tot sifonierul pe tine?”. Vorbim, de fapt, despre o tehnica stilistica si are doua mari avantaje. In primul rand faptul ca putem profita de hainele din garderoba de vara oricand, integrandu-le in tinute destinate sezonului rece. Totodata, poate cel mai mare plus este acela ca nu mai tremuram de frig in numele modei.

Pe timp de vara, layering-ul are rolul de a ne ajuta sa facem un styling tinutei pe care o purtam, fara a ne fi foarte cald. Daca nu ar exista aceasta tehnica, tinutele ar fi mult prea simple: aceeasi rochie cu sandale sau pantaloni scurti cu tricou, etc.

Desi pare o tehnica simpla, aceasta tehnica nu se rezuma la a arunca orice pe tine, suprapus. Pentru un efect wow ai nevoie de exercitiu stilistic sau de o buna documentare. E important acel „mix & match”, efectul wow fiind dat atat de constructia pieselor, cat si de texturile acestora, contradictia acestora fiind cheia unei tinute care sa para armonioasa.

In cateva linii simple, layering poate insemna o rochie de tip furou aruncata peste o maleta, alaturi de un jeans boyfriend (ati putea fi tentate sa puneti un blug skinny, dar fiindca ar fi mai putina volumetrie, consider ca ar fi previzibil, tocmai volumetria fiind  cea care ofera tinutei o nota arhitecturala), o geaca de blugi si, daca ne permite vremea, un trench peste. Pe timp de vara, cel mai la indemana look casual, creat in straturi, poate fi format dintr-o salopeta precum cea din imagini, pe sub care puneti un tricou, (eu m-am jucat putin cu efectul dat de optarea pentru dungi orizontale si verticale, in aceeasi tinuta) plus geaca de blugi care va fi foarte necesara dimineata sau seara.

O optiune care inca este in trend presupune, deja, faimoasa rochie furou (slip dress) peste camasa / tricou / maleta dintr-un material subtire, pantaloni scurti cu camasa, un cardigan maxi crosetat si geaca din piele pe deasupra. Pentru zilelele ploioase de vara, cizmele de cauciuc / botinele de vara cu jeans, rochie vaporoasa din voal si o geaca de tip military va garanteaza o aparitie wow.

O alta piesa de baza in layering este CUREAUA. Da, camasi, pulovere, sacouri, esarfe alaturi de curele, mai late sau mai subtiri! Cat despre look-ul din fotografii, l-am construit exclusiv cu piese din magazinul KOTON, din AFI Ploiesti, magazin in care am petrecut destul de mult timp. Colectia noua este extrem de ofertanta, va invit sa mergeti si sa cumparati ce vi se potriveste!